fredag 28. juli 2017

Sommeren 2017 - dag 3-5

Båtturen over den engelske kanal fra Hook of Holland til Harwich var veldig fin. Vi reiste med Stena Line som seiler 14 ganger ukentlig denne strekningen. Jeg er usikker på hvor vi bestilte billettene, men om du sjekker  denne siden, så finner du det du trenger av opplysninger der.
Vi hadde i utgangspunktet ikke bestilt noen måltider om bord, men det ble jo lite tid til mat på veien til fergen, så vi gikk til restauranten og spiste før vi gikk på lugaren. Akkurat det måltidet er det ikke så mye å skrive hjem om, men vi fikk da spist og tatt et glass og to for å feire at ferien nå var startet.
Lugaren var derimot helt topp og overfarten var stille og rolig denne junikvelden.

Vi ankom England tidlig søndag morgen, litt for tidlig for folk flest, men dette hadde fergeselskapet tatt høyde for. Yrkessjåfører fikk kjøre i land med en gang vi la til kai, men for alle oss andre så fikk vi sovet godt, spist en veldig engelsk frokost på papptallerkener og var mer enn klar til å kjøre i land da bildekket åpnet.
En av de tingene vi ikke hadde tenkt på var kanskje passkontrollen inn i England. Det betyr ikke at vi på noen måte hadde glemt å ta med pass eller at disse var gått ut på dato. Hele familien har i mange år bodd i Midtøsten og Mannen i huset har ikke hatt behov for nytt pass enda. Vi kan likevel anbefale å skifte ut passet ditt om du har passet fylt opp av stempel som viser at du har reist inn og ut av Midtøsten de siste årene. Passkontrolløren var en veldig hyggelig dame og vi følte oss aldri mistrodd, men det ble nok litt flere spørsmål og innhenting av en ekstra kontrollør før vi endelig ga oss i kast med venstrekjøringen.

Mannen har ikke all verdens erfaring med venstrekjøring. Riktignok har han kjørt bil både i England og i andre land som har venstrekjøring, men da har han alltid hatt bil med ratt på "feil/riktig" side. Denne gangen skulle han i tillegg manøvrere 9 meter med Elegance på "feil" side av veien. Et tips er å ankomme landet en tidlig søndag morgen. Det er svært lite trafikk på veiene og hvis man i tillegg, som vi, raskt kommer seg ut på de store motorveiene, så gikk det svært fint. Vi hadde riktignok to ørsmå feilavkjøringer, men den lille trafikken som var denne søndagsmorgen gav oss bare litt ekstra trening.
Første mål på turen var et besøk hos fine folk som vi kjenner og som bor nær Exeter i Devon. De bor svært så landlig til og har faktisk innredet inn gammel låve til privatbolig. Disse første dagene av ferien hadde vi et fantastisk vær. Det var hetebølge i England og det kunne ikke vært en bedre start på ferien.

Mandag 19.juni dro vi alle til Exeter jernbanestasjon og derfra dro vi med tog til Plymouth. For de av dere som liker historie,så husker dere kanskje at det var fra Plymouth at skipet Mayflower bragte pilgrimsfedrene til det som senere skulle bli USA på 1600-tallet. Nede på kaien i Plymouth fikk Mannen feriens første skikkelige Fish and chips. Restauranten ; The Boathouse Cafe, lå helt nede ved småbåthavnen og anbefales på det varmeste. Vi vandret litt rundt i byen, langs fortet og ut mot det kjente landemerket, fyret i Plymouth.



Familien vi besøkte var svært opptatt av å bruke de lokale produsentene i nærområdet sitt. De handlet nesten all maten de spiste på gårdsbutikker i nærområdet sitt. Dette er jo nær kysten, så i tillegg til ferske grønnsaker, frukt, bær, egg, ost, melk, kjøtt og pølser, så var det også en fantastisk fiskedisk å den gårdsbutikken vi besøkte. Butikken hadde også eget bakeri, så for en som synes at matbutikker kan være noe av det mest spennende en kan besøke i nye land en kommer til, så var dette en flott opplevelse.

En av kveldene vi var der serverte de hjemmelaget "pasties". Det er minner om piroger og opprinnelsen til disse var visstnok gruvemat. Gruvearbeiderne hadde med seg disse ned i gruvene. De ble så skitne på hendene og det var ikke mindre skitt på det som de pakket inn maten i. Dermed hadde de med seg disse og bet av brødet og spiste innholdet til lunsj. Det er stort sett kjøtt, grønnsaker og poteter i retten, men vi ble fortalt at mange av kvinnene la en klatt syltetøy nederst i bakverket, slik at mennene fikk "noe søtt", etter at den salte lunsjen var spist opp. Jeg tok dessverre ikke bilder og fikk heller ingen oppskrift, men på bloggen til Farmgirl Fare, fant jeg en oppskrift fra Jamie Oliver, som nok ikke var så langt unna det vi fikk. Anbefales!

 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar